03-04 Kasım 2017 tarihleri arasında 5.sınıf öğrencilerimizle gerçekleştirdiğimiz Ankara gezimizin ilk durağı Anıtkabir oldu.
Anıtkabir’de Atatürk ve Kurtuluş Savaşı Müzesinin gezilmesinden sonra Devlet Töreni’ne katıldık. Törende Okul Müdürümüz Sayın İhsan ZEREN, Küçük Prens çelengini görevli askerler eşliğinde Ata’mızın mozolesine bıraktı ve anı defterine duygularını yazdı. Devlet Töreni’nden sonra Pembe Köşk’te 2.Cumhurbaşkanı’mız İsmet İNÖNÜ’nün kızı Sayın Özden İNÖNÜ’nün Atatürk’le ilgili anılarını dinledik ve gezimizin birinci gününü tamamladık.
Ankara gezimizin ikinci gününde eski meclis binalarını, MTA Enerji Parkı’nı, Tabiat Parkı Müzesini ve Etnografya Müzesini ziyaret ettikten sonra bu anlamlı gezimizi tamamladık ve İstanbul’a dönmek için yola koyulduk. Gezimiz 04 Kasım 2017 Cumartesi günü saat 23.00’te İstanbul’da son buldu.