Öğrencilerimizin yaratıcı düşünme, canlandırma, güzel ve etkili konuşma, anlatma yeteneklerini; sorumluluk ve kendine güven duygularını geliştirmek amacıyla Türkçe Zümresi tarafından 5. sınıflar arasında “Geleneksel Fabl Yazma ve Anlatma Yarışması” düzenlendi.

Yarışmanın hazırlık sürecinde öğrencilere fabl türü tanıtıldı, türün örnekleri incelendi. Ardından tüm 5. sınıf öğrencilerimiz, yaratıcılıklarını kullanarak kendi özgün fabllarını yazdılar. Yazılan fabllar, Türkçe Zümresi öğretmenleri tarafından değerlendirildi. Öğrencilerimizden Barkın ŞİMŞEK, Duru SIRMA, Defne ECER, Ada BÜYÜKAKSU, Ayaz YEĞİN ve Zeynep Su ÇELİK yarışmaya katılmaya hak kazandılar. Öğrencilerimiz, fabllarını teknolojinin tüm imkânlarından faydalanıp yaratıcılıklarını ortaya koyarak çektikleri video sunumlarıyla anlattılar.

Yarışma videoları 6 Nisan Çarşamba günü, öğretmenlerimizle ve öğrencilerimizle paylaşıldı. İzlenen fabllar oylamaya açıldı.  7 Nisan Perşembe günü tamamlanan oylama süreciyle yarışmada dereceye giren öğrenciler belirlendi. Oylama sonucuna göre yarışmanın birincisi “Ponçik ile Sokak Kedileri” adlı fablıyla 5/A sınıfından Duru SIRMA, ikincisi “Sadık Dostum” adlı fablıyla 5/A sınıfından Barkın ŞİMŞEK, üçüncüsü “Su Aygırı ve Tavşan” adlı fablıyla 5/B sınıfından Ada BÜYÜKAKSU oldu.

Yarışmaya katılan tüm öğrencilerimizi kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.