Bilimi ve teknolojiyi gençlere sevdirmek ve ilham vermek amacıyla her yıl farklı bir tema ile düzenlenen Uluslararası First Lego League Turnuvası’na Eğitim Teknolojileri Bölümü’müz rehberliğinde hazırlanan Les Petits Penseurs takımımız, 2 Mart 2020’de Özyeğin Üniversitesinde düzenlenen 16. İstanbul Turnuvası’nda “Özdeğerler” kategorisinde “Duyarlı Profesyonellik Ödülü” kazandı.
Öğrencilerimiz Eğitim Teknolojileri Müdürümüz Neslihan Er Amuce ile öğretmenlerimiz Meryem Taşcıoğlu ve Fatma Kaymak rehberliğinde Ekim 2019- Mart 2020 dönemleri arasında ders dışı ve tatil dönemlerinde çalışmalarını yürütmüştür.
Öğrencilerimiz:
Batuhan Ala Purtaş (6. Sınıf)
Defne Özpar (7. sınıf)
Deniz Onur(5. Sınıf)
Deniz Sarılı (6. Sınıf)
Ekin Çağlayan (7. Sınıf)
Emir Alkan (6. Sınıf)
Feride Sayın (7. Sınıf)
Selin Gökçetin (5. Sınıf)
Toprak Güner’den (6. Sınıf)
Ülkemizde Bilim Kahramanları Derneği tarafından organize edilen bu çalışmalar kapsamında;
– Kamusal bir alandaki problemi tespit ederek, buna yönelik yenilikçi bir çözüm bulma (Proje Kategorisi),
– Sezonda belirlenen görevleri yapacak bir robot tasarlama ve kodlama (Robot Kategorisi),
– Yenilikleri keşfetme, takım çalışması yapabilme, öğrenilen becerileri gerçek yaşama aktarabilme ve arkadaşça rekabet etme becerilerinin gelişimi (Özdeğerler Kategorisi) desteklenmektedir.
Gelecekte karşımıza çıkacak önemli problemlerden biri olan deniz ve su kirliliği üzerine odaklanarak gemi denge tankları üzerine monte edilebilecek bir filtreleme ve mikroorganizmalardan arındırma sistemi tasarlayan öğrencilerimiz, proje sürecinde Nesko İnşaat ve Çeliktrans Tersanesi’ni ziyaret etmiş, inşaat mühendisliği, şehir planlama, gemi inşa mühendisliği, makine mühendisliği gibi meslekleri yakından tanımıştır. İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekan Yardımcısı Sayın Başak Demireş ve Mimar Sinan Üniversite Şehir Planlama Bölüm hocalarından Sayın Dahar Aksel ile iletişim kurarak onları ziyaret etmiş, proje fikirlerini paylaşmıştır.
Takımın çalışmalarını yakından takip etmek için @les_petits_penseurs instagram sayfalarını takip edebilirsiniz.
Bu ödülün kazanılmasına katkı sunan öğretmenlerimizi ve takımdaki öğrencilerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.