“Bir varmış, bir yokmuş.” sözleriyle başlayan masallar, gizemli kapıları aralayan mucizevi bir yolculuktur. Kahramanlar; karşılaştıkları zorluklarla mücadele eder, kötülüklere karşı iyilikle cevap verir. Bu öğreti, hayatta karşılaşılan güçlüklerle baş edilmesi ve iyilik yapmaktan vazgeçilmemesi gerektiğini hatırlatır bizlere.
Bu öğretilerden yola çıkarak her yıl olduğu gibi bu yıl da Türkçe Zümresi tarafından 6.sınıflar arasında “Geleneksel Masal Yazma ve Anlatma Yarışması” düzenlendi.
16 Ocak 2024 Salı günü düzenlenen yarışmada dereceye giren öğrencilerimiz, sahnede görsel ögeler eşliğinde masallarını anlattılar. Jüri üyesi olan öğretmenlerimizin değerlendirmeleriyle ilk üçe giren masallarımız belirlendi.
Değerlendirme sonuçlarına göre yarışmanın birincisi Zeynep Ezgi AMUCE, ikincisi Yağmur BOZDAĞ, üçüncüsü Deniz TELLİCİ oldu.
Yarışmaya katılan tüm öğrencilerimizi kutlarız ve öğrencilerimize başarılar dileriz.