Öğrencilerimizin yaratıcı düşünme, canlandırma, güzel ve etkili konuşma, anlatma yeteneklerini; sorumluluk ve kendine güven duygularını geliştirmek amacıyla Türkçe Zümresi tarafından 5. sınıflar arasında “Geleneksel Fabl Yazma ve Anlatma Yarışması” düzenlendi.

Yarışmanın hazırlık sürecinde öğrencilere fabl türü tanıtıldı, türün örnekleri incelendi. Ardından tüm 5. sınıf öğrencilerimiz, yaratıcılıklarını kullanarak kendi özgün fabllarını yazdılar. Yazılan fabllar, Türkçe Zümresi öğretmenleri tarafından değerlendirildi. Değerlendirme sonucunda öğrencilerimizden Aslan ERKAN, Su KAZANKAYA, Alya Su CAN, Mira ALICI, Mira ATAMAN, Elvin AYDIN ve Toprak ÜLÜNÇER yarışmaya katılmaya hak kazandılar. Öğrencilerimiz, fabl sunumlarını “Story Jumper” uygulamasından faydalanıp yaratıcılıklarını ortaya koyarak hazırladılar.

7 Mayıs Salı günü gerçekleştirilen yarışmada, jüri üyelerinin değerlendirmesi sonucunda 5/B sınıfından Alya Su CAN “Sıradaki Kral” adlı fablıyla birinci, 5/A sınıfından Su KAZANKAYA “Şampiyon Kitap Kurdu” adlı fablıyla ikinci, 5/C sınıfından Mira ATAMAN “İki Aslan Kral” adlı fablıyla üçüncü oldu.
Tüm öğrencilerimize keyifli sunumları için teşekkür ederiz.