Geçmişin somut mirası olan tarihî belgeler, öğrencilerde tarih ve kültür bilincinin oluşmasında çok önemlidir. Bu bağlamda SAJEV Özel Küçük Prens Ortaokulu Sosyal Bilgiler Bölümü tarafından 5. sınıf öğrencilerimize İstanbul Yelken Kulübü bünyesinde gerçekleştirilen Çanakkale Savaşı Sergisi’ne gezi düzenlendi.

Ebedi dostluk temasıyla tasarlanan “Çanakkale Savaşı” sergisinin ana fikri, Anafartalar Komutanı Mustafa Kemal Paşa’nın savaş sonrası yabancı ülkelerin şehit annelerine yazdığı mektupta şöyle ifade edilmektedir: “Onlar bu topraklarda canlarını verdikten sonra artık bizim evlatlarımız olmuşlardır.”

12.04.2023 Çarşamba günü 5. sınıf öğrencilerimizle gerçekleştirilen gezimizde, öğrencilerimiz savaşın sadece rakamlardan ve çatışmalardan ibaret olmadığını anlayarak savaşlarda gerçek insan hikâyelerinin yattığını deneyimleme fırsatı buldular.