FEN BİLİMLERİ ZÜMRESİ TÜBİTAK 2204 – B BAŞARISI

Özel Küçük Prens Ortaokulu Fen Bilimleri bölümü olarak TÜBİTAK tarafından düzenlenen “Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması” na, Fizik ana dalında “Piezo Elektrik ile Tarımda Sulama Sistemi” projesi ile katılım sağladık. Yarışmaya 957 okul katılmıştır. Bölge finallerine 102 okul kalmıştır. Okulumuz, TÜBİTAK 2204 – B Asya Bölge Finallerine Fizik ana dalında 7 proje arasına, “Yenilenebilir Enerji” tematik alanında ise 2 proje arasına girmeye hak kazanmıştır. Projemiz, 5-B sınıfından Demir GÖKDEMİR ve Mustafa Atlas GÜLAY tarafından Fen Bilimleri öğretmeni Aleyna KARAMANCI rehberliğinde yürütülmüştür.“Piezo Elektrik ile Tarımda Sulama Sistemi” projesinin amacı yenilenebilir enerji kaynağı olan rüzgârdan enerji üretmektir. Projede yumuşak piezoseramik malzeme kullanılarak rüzgârın titreşiminden enerji elde edilmektedir. Elde edilen enerji depo edilerek su motorunun elektriği karşılanmakta ve su motoru da su hortumu yardımıyla bahçe sulamasını gerçekleştirmektedir.