20 Kasım 1989 gününde Cenevre’de yapılan görüşmeler sonuunda Birleşmiş Milletler kararıyla Çocuk Hakları Sözleşmesi kabul edilmiştir. Dünya Çocuk Hakları günü bu bağlamda 1989 yılından itibaren 20 Kasım olarak kutlanmaktadır.

İnsan haklarının bir tezahürü olarak ortaya çıkan ve çocukların sağlıklı ortamlarda ve eşit, adil eğitim imkânı ve fırsatlarından yararlanmasına dayalı haklar, çocukların çalıştırılması ve istismar edilmesi konusunda önleyici haklar içermektedir. Her çocuk, dil, din, ırk, cinsiyet ayrımı olmaksızın bu haklara sahip olarak dünyaya gelmektedir. Çocuklar geleceğin teminatı olarak, yaşanabilir bir dünyanın inşası için en önemli etkenlerdir. Bu nedenle devlet politikaları haline gelen çocuk haklarının korunması ve uygulanması, evrensellik özelliği taşımaktadır.

Özel Küçük Prens İlk ve Ortaokulu olarak Çocuk Hakları Günü’nü kutlamak amacıyla yaptığımız törende Sınıf Öğretmenimiz Sayın Aynur GÜNEY günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Ardından Okul Müdürümüz Sayın İhsan ZEREN, 5 ve 6. sınıflar arasında düzenlenen şiir yarışmasında birinci olan 6-C sınıfı öğrencimiz Venüs Buse AKDAĞ’a başarı belgesini verdi.

Tüm dünya çocuklarının günü kutlu olsun!