Tarihimizin onur sayfalarından, bağımsız yeni Türkiye’nin başlangıcı, azim ve kahramanlığın tarihte yerini almış şerefli bir hatırası olan “Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü” töreni; 109. yıl dönümünde 18 Mart Pazartesi günü, okulumuzun konferans salonunda gerçekleştirildi.

Törenimiz; saygı duruşunun ve İstiklal Marşı’nın ardından İlk ve Ortaokul Müdürümüz Sayın İhsan ZEREN’in günün anlam ve önemini belirten konuşması ile başladı. Ardından Sosyal Bilgiler Zümresi tarafından hazırlanan ve Çanakkale Savaşı’nda yaşananları, bu zafere dair görüntüleri içeren “Çanakkale Asrın Destanı” adlı videonun izlenmesiyle devam etti.

Yaşadığımız bu gurur ve şükran dolu günün anısına Türkçe Zümresi’nin önderliğinde, 7 ve 8. sınıf öğrencilerimiz tarafından yazılan kompozisyonlar arasından seçilen “Çanakkale Geçilmez” adlı kompozisyonunu, 7. sınıf öğrencimiz Can MUSABALLI bizlerle paylaştı. Ayrıca 5 ve 6. sınıf öğrencilerimizin bu tarihî günün anısına yazdıkları “Çanakkale Geçilmez” temalı şiirler arasından seçilen “Çanakkale Zaferi” adlı özgün şiirini, 6. sınıf öğrencilerimizden Deniz TELLİCİ coşkuyla seslendirdi.

Sosyal Bilgiler Zümresi’nin önderliğinde, 5. sınıf öğrencilerimizden Can Mete TOGAY ve Su KAZANKAYA’nın katkılarıyla hazırlanan “Çanakkale’den Mektup Var” adlı canlandırmanın izlenmesiyle törenimiz devam etti ve bu güzel performansla tarihte duygu dolu bir yolculuğa çıkıldı.

Törenimizin son bölümünde Müzik Öğretmenimiz Sayın Burak BAYRAKDAR’ın yönetimindeki 5 ve 6. sınıflardan oluşan okul koromuz; bu destansı zaferi işleyen “Çanakkale İçinde Vurdular Beni”, “Hey On Beşli” türkülerini ve “Kahraman Erler” şarkısını seslendirdi.

Törenimizle bir kez daha Çanakkale kahramanlarını andık ve bu savaşta galip gelmemizi sağlayan millî ruhu derinden hissettik.

Başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşları olmak üzere bize bu güzel toprakları canı pahasına kazandıran tüm şehitlerimizi saygıyla anıyoruz.