14 Şubat Dünya Öykü Günü, Türkçe Zümresi tarafından edebiyatımızın usta öykücülerinden Sait Faik Abasıyanık’ın “Karanfiller ve Domates Suyu” adlı öyküsünün Küçük Prens ailesiyle paylaşıldığı anlamlı bir mesajla kutlandı.

Dünya Öykü Günü etkinlikleri çerçevesinde 8. sınıf öğrencilerimiz, ilk kitabı “Parasız Yatılı” ile Sait Faik Hikâye Armağanı kazanan Füruzan’ın kitabıyla aynı adı taşıyan öyküsünü öğretmenleriyle paylaşarak usta öykücüyü andılar. 5 ve 6. sınıflarımız hafta boyunca yaratıcı yazma etkinlikleriyle özgün öykülerini yazdılar. 16 Şubat Cuma günü okul çıkışında yapılan törende, 8/C sınıfından Selin Görgülü; öykünün hayatımızdaki yerini ve bize kattıklarını anlatan anlamlı bir konuşma gerçekleştirdi.