Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü tarafından düzenli olarak yürütülen “Cinsel Sağlık Eğitim Programı” çerçevesinde, 8-19 Ocak ve 5-19 Şubat tarihleri arasında 5, 6 ve 7. sınıf öğrencilerimize yönelik “Cinsel Sağlık Eğitimi” gerçekleştirildi.
Eğitim, TAPV’nin (Türkiye Aile Sağlığını Planlama Vakfı) ve UNFPA’nın da katkılarıyla gerçekleştirilen “Ortaokul Kademesinde Çalışan Okul Psikolojik Danışmanları için Cinsel Sağlık Eğitimi Programı Uygulayıcı Eğitimi’ni başarıyla tamamlamış ortaokul rehber öğretmenlerimiz tarafından uygulandı. Öğrencilerimizin yaş dönemi özelliklerine, ihtiyaçlarına ve beklentilerine göre yapılandırılan eğitim; görsel materyaller eşliğinde ve interaktif yöntemlerle gerçekleştirildi.
Öğrencilerimiz, eğitim sürecinde hem ergenlik dönemi hem de gelişim özellikleri ile ilgili bilgi edinme ve soru sorma fırsatı buldular.