Bilişim Teknolojileri

SAJEV Küçük Prens Okullarında, bilgi teknolojileri kullanımı anaokulundan itibaren başlar. Her sınıfta bilgisayar, projeksiyon ve akıllı tahta teknolojisi ile interaktif bir eğitim verilir.

Bilişim Teknolojileri derslerinde, bilgisayar okur – yazarı olmanın bir gereklilik olduğu anlayışı ile öğrenci seviyesine uygun kelime – işlem programları, hesaplama, tablolama, grafik ve sunum programları öğretilir, Bilgisayar Kulübü çalışmalarıyla da öğrencilerin ilgi alanlarına göre çeşitli proje çalışmaları yürütülür. Bilgisayar laboratuvarlarımız her öğrenciye bir bilgisayar düşecek şekilde tasarlanmıştır. Derslerimiz bu laboratuvarda uygulamalı olarak işlenir.

Bilgi ve iletişim teknolojilerinin günlük hayatımızdaki yeri ve önemi, bu araçları kullanırken dikkat etmemiz gerekenler, bilgisayar ağları, virüsler ve zararlı yazılımlar, internet ve internet güvenliği, internet kullanımının kuralları, bilişim suçları gibi konularda bilgilendirme yapılır.

“Bilişim Haftası” ve “İnternet Haftası” etkinliklerinde her yıl okulumuza konuklar davet edilir, bilgilendirme toplantımızın ardından öğrencilerimiz bu etkinliğe soru –  cevap şeklinde aktif olarak katılır.