Beden Eğitimi

AMACIMIZ,

Özel Küçük Prens Okulları olarak Beden Eğitimi Derslerindeki amacımız, Atatürk İlke ve İnkılapları doğrultusunda, Öğrencilerimizin gelişim özelliklerini göz önüne alarak onları sağlıklı, mutlu, iyi ahlaklı, dengeli, kişilik sahibi, yapıcı, yaratıcı ve üretken bireyler olarak yetiştirmektir.

Öğrencilerimize bu amaçlar doğrultusunda kazandırmayı hedeflediğimiz özellikler;

• Ekip çalışmasını, karşılıklı dayanışmayı, paylaşmayı, sosyalleşmeyi ve sorumluluk duygusunu öğretmek,
  • Kazananı kutlama, kaybetmeyi kabullenme becerisini öğretmek,
  • Zamanı verimli kullanmayı öğrenmek,
  • Ruhsal dayanıklılığı artırmak ve kendine güven duygusu geliştirmek,
  • Ani kararlara karşı pratik çözüm yolları bulmak,
  • Egzersizler yolu ile vücudu sağlıklı ve zinde tutmak,
  • Sağlıklı bireyler olabilmek için beslenmenin önemini kavramak,
  • İlk yardım bilgilerini kavramak,

VOLEYBOL:

Voleybol fiziksel gelişimin yanında vücudun esneklik kazanmasına diğer sporlardan daha fazla yardımcı olur. Takım sporu olması nedeniyle yardımlaşma ve ekip bilinci üst seviyededir. Uzun ve kısa vadede kendine hedefler koyan voleybolcu zamanı verimli kullanmayı öğrenir.Sorumluluk duygusu erken yaşta gelişen çocukta iletişim becerisi de güçlenir. Voleybol çocuğu nezakete davet ederken onların güçlü yanlarını da ortaya çıkartır. Bu amaçlar doğrultusunda Altyapı, Küçük ve Yıldız Kız Voleybol Takımlarımız, hafta içi, hafta sonu, yarıyıl tatilleri ve yaz tatillerinde yapılan antrenmanlarla ve aldığımız özel maçlarla resmi maçlara hazırlanmaktadır.

HENTBOL:

Hentbol Takımımızın amacı, öğrencilerimize teknik-taktik bilgileri öğretirken günlük hayatta onlar için gerekli olan yardımlaşma, dayanışma, düzenli-disiplinli çalışma ve öz güven duygusunu kazandırmaktır. Küçük Erkek Hentbol Takımımız, haftada dört gün okul çıkışında ve hafta sonları düzenli yapılan antrenmanlar ve özel maçlarla resmi maçlara hazırlanmaktadır.

BASKETBOL:

Basketbol çalışmalarımızda amacımız; öğrencilerimizin sadece iyi birer basketbolcu olmalarını sağlamak değil, aynı zamanda onların ekip çalışmalarına uyumlu, disiplinli çalışmayı seven, paylaşımcı, sorumluluk sahibi bireyler ve sporcular olmalarını sağlayarak İstanbul ve Türkiye çapında başarılı sonuçlar almaktır. Bu hedeflerimizi gerçekleştirebilmek için, Altyapı Basketbol Takımımız haftada bir, Küçük Erkek Basketbol Takımımız haftada dört, Yıldız Erkek Basketbol Takımımız da haftada iki olmak üzere antrenmanlarını ve hazırlık maçlarını sürdürerek turnuvalara ve resmi maçlara hazırlanmaktadırlar.