Loading Events

14 Mart Dünya Pi Günü, okulumuzda büyük bir coşkuyla kutlandı. Öğrencilerimiz okula kendi tasarladıkları pi tişörtleriyle geldiler. Okul panolarımızda öğrencilerin hazırladığı pi logoları sergilendi. Anaokulu Konferans Salonu’nda Matematik Bölümü tarafından 5, 6 ve 7. sınıflar için gerçekleştirilen Pi etkinliğinde, Kısa Film Kulübü’nün hazırladığı Pi filmi büyük ilgi gördü. Filmin ardından 7.sınıflar arasında bir yarışma düzenlendi, bu yarışmada öğrenciler, pi sayısının virgülden sonraki basamaklarını ezbere söylemeye çalıştılar. Etkinliğin sonunda Müzik Bölümü tarafından hazırlanan pi şarkısını söylendi. Günün sonunda öğrencilerimiz, yaşamlarıyla ilgili her rakamsal ayrıntının, pi sayısının basamakları arasında gizlenmiş olduğunu kavramış ve farkındalıkları artmış olarak okuldan ayrıldılar.

Bu kısa film, Matematik Bölümü Kısa Film Kulübü aktivitelerinin içinde yer alan,  matematik öğretmeni Dolunay Çakar ve 10 öğrencisinin “Pi Günü” kutlamaları kapsamında oluşturdukları bir projedir.

Share This Story, Choose Your Platform!

Go to Top