Geçmişin somut mirası olan tarihî mekânlar, öğrencilerde tarih ve kültür bilincinin oluşmasında çok önemlidir. Bu bağlamda SAJEV Özel Küçük Prens Ortaokulu Sosyal Bilgiler Zümresi tarafından 5. sınıf öğrencilerimize “Kültür ve Miras” teması kapsamında İstanbul Arkeoloji Müzelerine gezi düzenlendi.

23.05.2024 Perşembe günü 5/ABCD sınıfı öğrencilerimizle gerçekleştirilen gezimizin amacı; tarih öğretiminin ders kitabı bağlamının sınırlılığından çıkartılıp somutlaştırılmasına ve öğrencilerin geçmiş ile gelecek arasında empati kurmasına imkân sağlamaktır.
“Arkeoloji Müzesi”, “Eski Şark Eserleri Müzesi” ve “Çinili Köşk” olmak üzere üç bölümden oluşan müzenin ünite kapsamında olan “Arkeoloji Müzesi” bölümü gezildi. Öğrencilerimiz bu gezisi sayesinde, örnek incelemeler yoluyla tarih öncesindeki ilk yerleşmelerden günümüze kadar yerleşmeyi etkileyen faktörler hakkında çıkarımlarda bulundular. Anadolu ve Mezopotamya’da yaşamış ilk uygarlıkların yerleşme ve ekonomik faaliyetleri ile sosyal yapıları hakkında bilgi sahibi oldular.

Dünya tarihinde çeşitli dönem ve kültürlerin izini taşıyan ve bir milyonu aşkın eseri bünyesinde barındıran İstanbul Arkeoloji Müzeleri, öğrencilerin dünyasını zenginleştirirken onların yaşadıkları coğrafyaya çok boyutlu bakabilmelerine de katkı sağladı.