Öğrencilerimizin yaratıcı düşünme, canlandırma, güzel ve etkili konuşma, anlatma yeteneklerini; sorumluluk ve kendine güven duygularını geliştirmek amacıyla Türkçe Zümresi tarafından 5. sınıflar arasında “Geleneksel Fabl Yazma ve Anlatma Yarışması” düzenlendi.

Yarışmanın hazırlık sürecinde öğrencilere fabl türü tanıtıldı, türün örnekleri incelendi. Ardından tüm 5. sınıf öğrencilerimiz, yaratıcılıklarını kullanarak kendi özgün fabllarını yazdılar. Yazılan fabllar, Türkçe Zümresi tarafından değerlendirildi. Öğrencilerimizden Kamer İdil YALÇIN, Elif ÇAVUŞLAR, Selin GÖRGÜLÜ, Yaz Ekin DÖNMEZ, Alp KARAALİOĞLU, Simge BATTAL, Zeynep TOPUZ ve Poyraz İNAN yarışmaya katılmaya hak kazandılar. Öğrencilerimiz, fabllarını teknolojinin tüm imkânlarından faydalanıp yaratıcılıklarını ortaya koyarak çektikleri video sunumlarıyla anlattılar.  Eğitim Teknolojileri Bölümü’nün desteğiyle yarışma videoları düzenlendi.

Yarışma videoları 4 Mayıs Salı günü, öğretmenlerimizle ve öğrencilerimizle paylaşıldı. İzlenen fabllar, Google Forms” üzerinden oylamaya açıldı. 5 Mayıs Çarşamba günü tamamlanan oylama süreciyle yarışmada dereceye giren öğrenciler belirlendi. Uygulanan anket sonucuna göre yarışmanın birincisi “Azla Yetinmeyi Bilmeli” adlı fablıyla 5-D sınıfından Zeynep TOPUZ, ikincisi “Karga ile Sincap” adlı fablıyla 5-B sınıfından Yaz Ekin DÖNMEZ, üçüncüsü “Karınca Manin” adlı fablıyla 5-A sınıfından Kamer İdil YALÇIN oldu.

Yarışmaya katılan tüm öğrencilerimizi kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.