3. sınıf öğrencilerimiz, bir müzenin en önemli görevinin eğitim olduğu bilinciyle hareket eden Rahmi Koç Müzesi’ne yaptıkları gezide derslerindeki kazanımları destekleyen ve onların teknolojinin gelişimine olan merakını artıracak eşsiz bir deneyim yaşadılar.

Gerçek bir zeytinyağı fabrikasının içinde sıcak su kazanı, gerçek bir buharlı makine, taşıyıcı bantlarla çevrilen değirmen taşlar, ezilmiş zeytin küspesi, ezilen zeytinlerin yağını sıkmak için su gücü ile kullanılan presler gibi detayları içeren bir eğitimle aydınlandılar.

Öğrencilerimiz bir Fransız Yüzbaşısı olan Nicolas Joseph Cugnot’un, 1769’da orduda top çekmek üzere yapmış olduğu ilk buharlı arabadan, müzede yer alan Malden Buharlı Otomobili’nin çalışma prensiplerini kavrayarak teknolojinin gelişimini karşılaştırabilme imkânı yakaladılar.