Her yıl olduğu gibi bu yıl da mart ayında, Fransız dilinin bayramı olan “Francophonie Haftası”, 15 Mart itibarıyla okulumuzda kutlanmaya başlandı. Ancak bu yıl “Francophonie Haftası”, pandemi sebebiyle “Francophonie Baharı Şenlikleri” adı altında kutlanacaktır ve etkinlikler 30 Nisan’a kadar devam edecektir.

Dünyanın birçok ülkesinde konuşulan Fransız dilinin önemini vurgulayan sosyal, sanatsal ve kültürel birtakım etkinlikler ile öğrencilerimiz Fransız kültürünü yakından tanıma imkânı bulacaklardır.

“Frankofoni Bahar Şenliği” özenle hazırlanmış klasik bir Fransız kahvaltısı ile başladı. Şenliğimiz, Frankofon öğle yemeği ile devam edecektir. Bütün sınıf seviyelerinde öğrencilerimiz; şiir yazma, afiş hazırlama, pasta yapımı, şiir okuma, pano, maske boyama, karaoke, sinema, mutfak ve sanat çalışmaları gibi yarışmalarda ve etkinliklerde hünerlerini Fransızcalarını kullanarak göstereceklerdir.

Vive la Francophonie.

Etkinlik Takvimi için lütfen tıklayınız.