Teknoloji, son yıllarda hayatımızın en önemli parçası hâline geldi. Televizyon, bilgisayar, akıllı cep telefonları ve internet bir yandan hayatımızı kolaylaştırırken çeşitli riskleri de beraberinde getiriyor.  Özellikle pandemi sürecinde teknolojik araçlar ve internet kullanımı insanlar arasındaki iletişimin devam etmesine olanak sağladı. Yetişkinlerin işlerine ve çocukların eğitimlerine devam etmesi bu sayede mümkün oldu. Ancak ev ortamında çocukların ve ergenlerin teknolojik araçlarla daha fazla vakit geçirmesi ve interneti yoğun şekilde kullanması çeşitli sorunları da beraberinde getirdi. Ekran kullanım sürelerinin artması, bilgisayar oyunlarıyla çok uzun süre vakit geçirme, çocukların internette gezinirken yaş düzeylerine uygun olmayan yanlış ve fazla bilgiler edinmesi gibi durumlarda velilerimize yol göstermek amacıyla “Dijital Dünyada Ben de Varım: Çocukların ve Ergenlerin Dijital Davranışları” isimli veli seminerimizi planladık.

7 Nisan 2022 Perşembe günü, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü’müzün organizasyonuyla ilkokul ve ortaokul velilerimiz için çevrim içi veli semineri gerçekleştirdik.  Seminerimizi sunan Sayın Dr. Seda Gökçe TURAN’a paylaştığı faydalı bilgiler ve hayatın içinde kullanılabilecek değerli önerileri için çok teşekkür ederiz.