Sevgili Öğrenciler,

30 Mart – 5 Nisan tarihleri arasında 56. Kütüphane Haftası’nı kutluyoruz. Kitap okumak, empati duygumuzu geliştiren en önemli etkenlerden biridir. Okuyarak dünyadaki milyonlarca canlının hislerini paylaşabilir, onların yaşamlarına tanıklık edebiliriz, zamanın ve mekanın sınırlarını aşarız, kitaplar sayesinde dünyanın ve evrenin her yerinde, zamanın tüm dilimlerinde gezebiliriz.

Okumak hayal gücümüzü, genel kültürümüzü, kelime dağarcığımızı, yazma ve konuşma yeteneğimizi geliştirir.

Sevgili öğrenciler, bizi kitapların o eşsiz dünyasına götüren yol kütüphanelerdir. Kütüphaneleri mutlaka ziyaret edin.  Bir kütüphanede herkese göre kitap vardır.

Okuma alışkanlığınızı asla kaybetmeyin, hayatınız boyunca okumaya devam edin, ister basılı kitap, ister dijital kitap, yeter ki okuyun.

Kütüphane Haftamız kutlu olsun.