Frankofoni Haftası, 20-24 Mart tarihleri arasında Özel Küçük Prens İlkokulunda Fransızca öğretmenlerimizin gerçekleştirdikleri kültürel, sanatsal ve müzikal etkinliklerle kutlandı.

Öğrencilerimiz, Frankofoni Haftası’nda çeşitli oyunlarla ve yarışmalarla öğrendikleri dilin zenginliğini ve Fransız kültürünü daha detaylı bir şekilde yaşayarak inceleme fırsatını buldular.

Frankofoni Haftası kapsamında hazırlanan “Karaoke ve Just Dance” etkinliğinde, tüm öğrencilerimiz şarkılar söylediler, dans ettiler ve çok eğlendiler. Sinema etkinliği, öğrencilerimizin favori etkinlikleri arasında yerini aldı. Öğrencilerimiz “Ratatouille” ve “Volt” (Star malgré lui) animasyon filmlerini çok sevdiler. Öğrencilerimizin “Frankofoni Renkleriyle Dans” atölyesinde boyadıkları şapkalar, maskeler ve tişörtler bu özel haftanın simgesi oldu ve öğrencilerimizin hatıralarındaki yerini aldı.

4. sınıf öğrencilerimiz “Tebeşir” atölyesinde, Frankofoni amblemini okulun bahçesine çizip boyadılar. 1. sınıf öğrencilerimiz “Kes-Yapıştır Harita Oluştur” atölyesinde, Frankofon ülkelerini daha da yakından tanıdılar ve kolaj çalışmalarını kat panolarında sergilediler. 2 ve 4. sınıf öğrencilerimiz Frankofon bir kişiyi tanıtan yazılar yazdılar. Öğrencilerimiz bu çalışmalarını, yaptıkları araştırmalar ve verilen bilgiler doğrultusunda hazırladılar. Yapılan çalışmalar, kat panolarında sergilendi.

Fransız bayrağı renklerinde giyinen öğrencilerimiz, Frankofoni Haftası’nın son gününü yemekhanede Fransız menüsüyle sunulan güzel bir öğle yemeğiyle taçlandırdılar.

Frankofoni Haftası kutlu olsun!