EKO OKUL PROJESİ kapsamında 4. sınıf öğrencilerimize; suyun bir gün tükenebileceğini anlamaları, su kaynaklarına daha duyarlı hale gelmeleri için “25 LİTRE” belgeseli izlettik. Geleceğimizin önemini vurguladık. Suyun sınırlı olduğu bir dünyada, sürdürülebilir bir gelecek için neden ve nasıl çaba gösterilmesi gerektiğini anlamaları adına, “Bir günü 25 litre su kullanarak geçirmenin mümkün olup olmadığını” görerek deneyimlemelerini sağladık.
“0 GÜNÜ” ve “SU GELECEKTİR” sloganları çıkışıyla sınıflarımızda beşer kişilik üç grup oluşturduk ve onlardan konunun önemini anlatacakları sunumlar hazırlamalarını istedik.
Yine aynı projenin devamı olarak bu sefer de onlardan tişört tasarlamalarını istedik. Boyama işlemi bittikten sonra, tüm okulda farkındalık yaratmak ve dikkati konuya çekmek için 14 Aralık 2023 Perşembe günü tişörtlerini giydiler ve okul günü boyunca bu şekilde gezdiler.