Tarihimizin onur sayfalarından, bağımsız yeni Türkiye’nin başlangıcı, azim ve kahramanlığın tarihte yerini almış şerefli bir hatırası olan “18 Mart Çanakkle Zaferi”nin 108. yıl dönümünü ve aziz şehitlerimizi anma törenimizi okulumuzun Konferans Salonu’nda gerçekleştirdik.

Törenimiz; saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından İlk ve Ortaokul Müdürümüz Sayın İhsan ZEREN’in günün anlam ve önemini belirten konuşması ile başladı. Çanakkale Savaşı’nda yaşananları ve bu zafere dair görüntüleri içeren “Çanakkale’de Ne Oldu?” adlı videomuzla sürdü.

Sosyal Bilgiler Öğretmenimiz Sayın Kamer EĞİLMEZ, Çanakkale Zaferi’nin tarihimizdeki yerini ve önemini konu edinen bir konuşma gerçekleştirdi. Türkçe Zümresi tarafından okulumuz 6. sınıf öğrencileri arasında düzenlenen “Çanakkale Geçilmez!” temalı şiir yazma yarışmasında öğrencilerimizin yazdığı şiirler arasından seçilen “Çanakkale Destanı” adlı şiiriyle Barkın ŞiMŞEK, törenimizde şiirini okudu.

Törenimiz, Müzik Öğretmenimiz Sayın Burak BAYRAKDAR’ın yönetimindeki okulumuz “7. Sınıflar Korosu”nun “Hey On Beşli” ve “Çanakkale Türküsü”nü seslendirmesiyle sona erdi.

Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ü, onun silah arkadaşlarını ve bu topraklar için canını feda etmiş tüm şehitlerimizi bir kez daha saygıyla anıyoruz.