Özel Küçük Prens İlkokulu ve Ortaokulu olarak Mustafa Kemal ATATÜRK’ün Samsun’a çıkış tarihi olan 19 Mayıs 1919’un 104. yıl dönümünü, okulumuzun konferans salonunda coşkuyla kutladık. Törenimizin sunumunu, 7. sınıflarımızdan Ela DUMANTEPE ve Can KÜRKÜT birlikte gerçekleştirdiler.

Törenimiz, saygı duruşunun ve İstiklal Marşı’nın ardından Okul Müdürümüz Sayın İhsan ZEREN’in günün anlam ve önemine dair konuşmasıyla başladı.

Atatürk’ün Samsun’a çıkışının anlatıldığı “19 Mayıs” adlı video gösteriminin yapıldığı törenimizde, 7/C sınıfından Alp KARAALİOĞLU “Gençliğe Hitabe”yi; Selin GÖRGÜLÜ “Gençliğin Ata’ya Cevabı”nı seslendirdi.

İlkokul Korosu’nun “Bonjour Bonjour”, “Süpürgesi Yoncadan”, “Atatürk’ün 100. Yıl Marşı”, “Enfant de Paix”, “Doşla Moma” ve “Siyahamba” adlı parçaları seslendirdiği törenimiz; 7/C sınıfından Poyraz İNAN’ın konuşmasıyla sürdü.

Törenimiz; 5. Sınıflar Korosu’nun “Gençlik Marşı”nı, “10. Yıl Marşı”nı ve “İzmir’in Dağlarında Çiçekler Açar” adlı parçayı coşkuyla seslendirmesinin ardından Küçük Prens Marşı’nın hep birlikte söylenmesiyle son buldu.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’mızın 104. yılı kutlu olsun!