23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Türkiye’de demokrasi ve çocuk haklarına verilen önemi vurgulayan, ulusal birliği ve bağımsızlığı simgeleyen anlam ve duygu dolu günümüzdür.

Özel Küçük Prens İlkokulu ve Ortaokulu olarak 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı 104. yılında, okulumuzun çok amaçlı spor salonunda büyük bir coşkuyla kutladık.

Törenimiz, saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Törenimizin açılış konuşması, Okul Müdürümüz Sayın İhsan ZEREN tarafından yapıldı.

Törenimiz; 5. sınıf öğrencilerimizden Ali BALKAN, Alperen Selim TELLİOĞLU ve Elif TANDOĞAN adlı öğrencilerimizin katkılarıyla sunulan “Ata’ya Sesleniş” adlı anlamlı çalışmayla devam etti.

Ardından 3 ve 4. sınıf öğrencilerimizin coşkuyla sergiledikleri modern dans gösterisi törenimize ayrı bir renk kattı.

Törenimiz 5. sınıf öğrencilerimizden Su KAZANKAYA, Ali İzzet DUVAN, Alp VATANSEVER, Derin COŞKUN; 6. sınıf öğrencilerimizden Defne TELLİCİ ve Tuna TUNÇ’un katkılarıyla Can Yücel, Nâzım Hikmet ve Aziz Nesin’in çocukluk temalı şiirlerinden yola çıkarak hazırlanan “Çocuklardan Büyüklere Sesleniş” adlı etkileyici çalışmayla devam etti.

5 ve 6. sınıf öğrencilerimizin sergiledikleri ve keyifle izlenen modern dans gösterisiyle tören coşkumuz artarak devam etti.

Törenimizin son bölümünde 3. sınıflardan oluşan okul koromuz, 23 Nisan şarkılarını seslendirdi. Coşkulu törenimiz, Küçük Prens Marşı’nın söylenmesiyle son buldu.

Salon törenimizin ardından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı, Atatürk’ün kıymetli çocukları için unutulmaz kılmak adına SAJEV Özel Küçük Prens Lisesi bahçemizde keyif dolu bir şenlik gerçekleştirdik.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun!