23 Nisan 1920, Mustafa Kemal ATATÜRK tarafından “Millî egemenlik kayıtsız şartsız milletindir.” ilkesiyle Türkiye Büyük Millet Meclisinin açıldığı gün olması açısından tarihimizde bir yapı taşıdır.  Bu yıl 103. yıl dönümünü okulumuzun çok amaçlı spor salonunda, coşkuyla kutladığımız 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı töreninin sunumunu 7. sınıflarımızdan Simge BATTAL gerçekleştirdi.

Törenimiz; saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından İlk ve Ortaokul Müdürümüz Sayın İhsan ZEREN’in günün anlam ve önemini belirten konuşması ile başladı, 23 Nisan gününün tarihî önemini içeren kısa belgesel filmin izlenmesiyle sürdü.

7. sınıf öğrencilerimizden Alp KARAALİOĞLU’nun 23 Nisan’ın önemiyle ilgili hazırladığı konuşmasını gerçekleştirdiği törenimiz, 8. sınıf öğrencilerimizden Mina YILMAZ’ın piyano dinletisiyle devam etti.

5.sınıflarımızın hazırladığı söz korosunun ardından, 5. sınıf öğrencilerimizden Zeynep Ezgi AMUCE’nin okuduğu “Küçük Prens Andı”na söz korosu ekibimiz eşlik etti.

4. sınıf öğrencilerimizden oluşan grubumuzun keman dinletisiyle devam eden törenimizde, 6. sınıf öğrencilerimizden Rauf Poyraz TORUMTAY, “23 Nisan” adlı özgün şiirini seslendirdi.

3 ve 4. sınıflarımızın modern dans gösterisinin ardından, okulumuzun Fransızca korosu keyifli bir performans sergiledi. Fransızca koronun ardından 5 ve 6. sınıflarımızın modern dans gösterisi ile törenimiz devam etti.

Törenimizin son bölümünde 3. sınıflardan oluşan koromuz, 23 Nisan şarkılarını seslendirdi. Koromuza bando da eşlik etti. Coşkulu törenimiz Küçük Prens Marşı’nın söylenmesiyle son buldu.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’mız kutlu olsun!