Dünyanın en yaygın bilim programlarından biri olan, Türkiye’de “Minik Bilim Kahramanları Buluşuyor” ismiyle Bilim Kahramanları Derneği koordinasyonunda gerçekleştirilen FIRST® LEGO® League Explore Festivali’ne ev sahipliği yapmanın heyecanını yaşadık.

2022-2023 sezon teması “SUPERPOWERED: Enerjinin Yolculuğu” olan programda “Minik Bilim Kahramanı” çocuklar; enerjinin üretilmesi, depolanması, dağıtılması ve tüketilmesine yönelik yeni bilgiler keşfettiler ve sürdürülebilir enerji kaynaklarının kullanımı üzerine projeler, fikirler ürettiler.

Okulumuzda Eğitim Teknolojileri Bölümü’nün koordinasyonunda, ilköğretim okul yöneticilerimizin desteğiyle 11 Haziran Pazar günü gerçekleştirdiğimiz bu festivalde, 16 farklı okuldan katılan 100’e yakın ilkokul öğrencisini, 50’ye yakın danışman öğretmenleri ve 200’e yakın misafir veliyle birlikte okulumuzda ağırladık. İlkokul kadememizde farklı okulların katılımıyla yapılan ilk kapsamlı STEM etkinliği olması açısından etkinliğin heyecanını daha fazla hissettik.

Festivalde aralarında ilkokul “Kodlama Kulübü” öğrencilerimizden oluşan SAJEV Jr. takımımızın da olduğu öğrenciler; sezon boyunca enerjinin yolculuğuna dair öğrendiklerini, projelerini, kodladıkları lego modellerini ve posterlerini gözlemci öğretmenlerimize ve tüm katılımcılara anlattılar. Misafir takımlar aynı zamanda festivale gönüllü destek veren öğretmenlerimizin hazırladıkları eğlenceli spor, sanat ve kodlama etkinlikleriyle de keyifli vakit geçirdiler.

Kapanış ve ödül töreninde konuşma yapan İlköğretim Müdürümüz Sayın İhsan ZEREN, Eğitim Teknolojileri Müdürümüz ve Fuar Koordinatörümüz Neslihan ER AMUCE ve Bilim Kahramanları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Pelin TAYANÇ, öğrencileri başarılı çalışmalarından dolayı tebrik ettiler.

İlkokul Kodlama Kulübü öğretmenimizin rehberliğinde dört ay süren STEM çalışmaları sonunda Sajev Jr. takımımız; ev sahipliğini yaptığımız bu festivalde, Yenilikçi Kaşifler Ödülü’nü almaya hak kazandı. Öğrencilerimizi ve danışman öğretmenlerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.