7. Sınıflarla TOPKAPI SARAYI Gezisi

SAJEV Eğitim Kurumları Özel Küçük Prens Ortaokulu 7. sınıf öğrencileriyle Topkapı Sarayı’nı ziyaret ettik. Osmanlı İmparatorluğu dönemine ait tarihe damga vurmuş bu özel mekânda güzel bir gün geçirdik.

“Kültür ve Miras” ünitesi kapsamında, Osmanlılarda siyasi, kültürel ve sosyal yaşama ait eserlerin incelenmesi ve Osmanlı İmparatorluğu’nun oluşturduğu medeniyetin günümüze etkilerinin kavratılması amacıyla 7-A/B/C sınıflarıyla 10 Haziran’da, 7-D/E/F sınıflarıyla da 13 Haziran’da İstanbul Topkapı Sarayı Müzesine gittik. Öğrencilerimiz, Fatih döneminden 19. yüzyıla kadar Osmanlı padişahlarının resmî ikametgâhı olan bu saray hakkında fikir veren bazı hatıra objeleri inceleme şansını da yakaladılar. Sergilenen eserlere ilişkin yer yer öğrencilere bilgiler verildi, hazırlanan gezi kitapçığının da katkısıyla hedeflenen kazanımların pekiştirilmesi sağlandı.

2019-06-14T12:40:56+03:00