Aday OgrencilerVelilerKP Ogrencileri

Etkin Resimİngilizce Bölümü’nde her sınıf düzeyinde dinleme, konuşma, okuma, yazma ve eleştirel düşünme becerileri kazandırmaya yönelik bir programla öğrencilerin en iyi şekilde İngilizce öğrenmeleri amaçlanır. Hedefimiz öğrencilerimizin iki yabancı dilde dinlediğini anlayabilen, konuşabilen, okuyabilen, yazabilen bireyler olarak yetiştirilmesidir. Globalleşen dünyamızda çok önemli bir yeri olan İngilizceyi, öğrencilerimize öğretmek için teknolojik yeniliklerden yararlanılır ve sosyal faaliyetlerle öğretimimiz desteklenir. Derslerde akıllı tahta, internet ve projeksiyon kullanılarak görselliğin artırılması konusuna önem verilir.

Okulumuzda İngilizce öğretimi 3. sınıflarda haftada 2 ders saati; 4, 5, 6 ve 7.sınıflarda haftada 4 ders saati, 8.sınıflarda haftada 2 ders saati olarak uygulanır.

Dinleme etkinliklerinde, düzeye ve işlenen temaya uygun seçilen metinlerle üçüncü sınıftan sekizinci sınıfa kadar öğrencilerin düzeyine uygun olan metinleri dinleyip anlaması amaçlanır.

Konuşma becerilerinin geliştirilmesi için öğrencilerimiz (her düzeyde) yaşamları, planları, sevdikleri ve sevmedikleri şeyler hakkında konuşturulur. İzletilen filmlerle ilgili soru-cevap ve boşluk doldurma, diyalog oluşturma çalışmaları yaptırılır. Resimler kullanılarak öykü oluşturulur.Etkin Resim

Okuma becerilerinin geliştirilmesi için her sınıfta öğrenci düzeylerine uygun metinler seçilir ve bu metinler üzerinde çalışmalar yapılır. İngiliz edebiyatının seçkin eserleri ‘Kitap Tanıtım’ etkinliğinde 6.sınıf öğrencilerimiz tarafından “PowerPoint” sunumlarla tanıtılır.

Yazma becerilerinin gelişimi için 4.sınıftan başlayarak derslerde yazılan ya da her hafta sonu verilen kompozisyon çalışmaları değerlendirilir ve gelişmeler ya da eksiklikler titizlikle takip edilir. Öğrencilerimize, gerektiği takdirde, bireysel destekleme yapılır.

Her yıl 4. sınıflar arası ‘İngilizce Bilgi Yarışması’ yapılır. Bu etkinlikte öğrencilerimiz İngilizce dersinde öğrendikleri konular ile ilgili sorulara yanıtlar verirler. Çok heyecanlı geçen bu yarışmanın sonunda öğrencilerimiz katılım belgelerini alırlar.

7. sınıflar ‘Avrupa’da Bahar’ organizasyonuna ‘Genel Kültür Yarışması’ ile katılır ve yarışma sonucunda bir katılım belgesi alırlar. Bu yarışmada öğrencilerimizin Avrupa ile ilgili farkındalıkları artar.

İngilizce Aktivite Kulübü’nde öğrencilerimiz eğlenerek İngilizcelerini geliştirirler. Bu kulüpte İngilizce oyunlar oynanır, müzik dinlenip şarkılar söylenir, hikâye kitapları okunur ve anlatılır, filmler izlenir ve skeç çalışmaları yapılır.

Etkin ResimTüm derslerde olduğu gibi İngilizce derslerinde de yıl boyunca hafta sonu ödevi verilir ve bu ödevler sınıfta kontrol edilerek eksiklikler giderilir. Ayrıca pekişmesi gereken konular ile ilgili ‘Bireysel Destek Çalışmaları’ yapılır. İngilizce ödevleri cuma günü okulumuzun web sayfasına konulur, bir hafta sonra sayfaya bu ödevlerin cevap anahtarları da eklenir. Böylece ödev kontrolünde bulunamayan öğrenciler ödevlerini kendileri kontrol edebilirler.

Öğrencilerimiz 8. sınıfın sonunda Avrupa Konseyi Ortak Dil Kriterleri (CEFR) Key English Test (KET) Sınavı’nı geçerek A2 düzeyinde İngilizce bilgisine sahip olurlar. KET Sınavı* Avrupa Konseyi (Common European Framework) tarafından A2, yani başlangıç seviyesinde , günlük İngilizcede yazılı ve sözlü iletişim becerilerini ölçen bir sınavdır. Sınav dinleme, konuşma, okuma ve yazma bölümlerinden oluşur. Başarılı adaylar University of Cambridge  ESOL Examinations tarafından verilen bir sertifika almaya hak kazanırlar.

*http://www.britishcouncil.org.tr/exam/cambridge/which/general

Ortaokulumuzun sonunda elde edilen seviye lisemize devam eden öğrencilerimizde de B2-C1 seviyesine çıkarılmaktadır.

Lise İngilizce sayfası