Fransız Üniversiteleri =   SAJEV Küçük Prens Lisesi öğrencileri okulumuzun Fransızca ve Fransızca fen / matematik müfredatı gereği Fransa’ da okuma imkanına da sahip olabilirler. Fransa’ da yüksek öğrenim, kalitesi ve erişilebilirliğiyle dünyaca ünlüdür. Devlet okullarına devam edenlerin okul ücretleri ve sağlık sigortaları Fransız hükümeti tarafından ödenir. Fransa, eğitim kurumlarına başvuran 120,000 den fazla yabancı öğrenciyi okullarına ve üniversitelerine kabul ederek Avrupa Topluluğuna öncülük eder. Fransız yüksek devlet ve özel eğitim kurumları aşağıdaki gibi iki kategoriye ayrılır:

Üniversiteler

Grande Ecole

Fransa 20’si Paris’te, 64’ü Paris dışında ve 3 tanesi denizaşırı bölgelerinde olmak üzere 87 eyalet üniversitesine sahiptir. Her bir üniversite bölümlere ya da fen bilimlerinden beşeri bilimlere kadar tüm disiplinleri kapsayan UFR’ ye (Unités de formation et de recherche) ayrılmıştır. Her bir disiplinden mezun olabilmek için geçilmesi gereken ders ünitelerine UV (Unités de valeur) denir. Üniversite diplomaları ulusal bir standarda sahiptir ve kurumlar arasında değişime elverişlidir. Üniversite çalışmaları; (Premier) 1.Dönem, (Deuxième) 2. Dönem, ve (Troisième) 3. Dönemi olarak 3 aşamaya ayrılırdı. Fakat yüksek öğrenimle ve bir ülkeden diğerine geçiş yapabilme ile ilgili uluslararası koşulları yerine getirebilmek adına, bir çok üniversite LMD (Lisans/Mastır/ Doktora) biçimini temel alan bir sistem geliştirdiler. Bu nedenle Fransa’da eğitim almak, dünyanın her yerinden gelen öğrencilerin kendi ülkelerinde geçerli olacak bir diploma almalarını sağlar.

Bunların belli başlıları şunlardır:

Paris

• ’Université Sorbonne Nouvelle - Paris 3.
  • Université Paris 9 : Dauphine
  • Université Paris 10 : Nanterre :Langues, lettres et sciences humaines, sport, sciences économiques, droit, sciences psychologiques, sciences sociales
  • Université Paris-Sud 11
  • Université Paris-Est Créteill :droit, sciences économiques, administration économique et sociale, lettres, sciences humaines, sciences
  • Université Paris 13

Lyon

• Université Claude Bernard Lyon 1
  • Université Lumière Lyon 2:Sciences humaines (anthropologie, arts, économie, gestion, juridique, lettres, langues, sociologie).
  • Université Jean Moulin Lyon 3 Droit, lettres et civilisations, philosophie, langues, IAE, IUT

Bordeaux

• Université Bordeaux 1, Sciences et Technologies au service de l’Homme et de l’Environnement.
  • Université Bordeaux 2 : Sciences de la vie, Sciences de l’homme, Sciences de la Terre
  • Université Michel de Montaigne : Bordeaux 3 : Lettres, Sciences humaines, Arts ,Lettres, Sciences humaines, Arts
  • Université Montesquieu : Bordeaux 4 : Droit, sciences sociales et politiques, sciences économiques et de gestion.

Öğrencilerimi bu üniversitelere gidebilmek için belirli koşulları da yerine getirmekle yükümlüdürler. Diğer ülkelere gitmek için belirlediğimiz şartlar burada da geçerlidir. Buna ilave olarak DELF B2 sınavı eklenerek “CAMPUS FRANCE” aracılığıyla üniversite başvurusu yapılır. Ayrıca aktivitelerde liderlik pozisyonunda olanlar ve bulundukları çevrelerde gönüllü projelere katılanlar başvurularda daha avantajlı olurlar. Bu nedenle de yurtdışında okuyacak öğrencilerimizin portfolyo dosyaları Rehberlik Birimiyle birlikte hazırlanacaktır. Yukarıda söz edilen konular bir tablo halinde aşağıdaki gibi yansıtılmıştır:

Etkin Resim

AÇIKLAMA :

• Galatasaray iç sınavıyla ilgili Müdürlerimiz bir görüşme yaparak detaylı bilgi almışlardır. Başvurunun 11.sınıfta yapılması gerektiği tarafımıza bildirilmiştir. Kurumumuz kabul edildiği taktirde öğrencilerimizin bu imkandan yararlanmalarını sağlayacağız.
  • Ayrıca lisemiz “CAMPUS FRANCE” kuruluşuyla görüşerek detaylı bilgi alınmıştır. Fransa’daki üniversitelere başvuru yapmamızın bu kurum ile mümkün olduğunu ve başvurunun 11.sınıfta yapılması gerektiği tarafımıza bildirilmiştir. Kurumumuz kabul edildiği taktirde öğrencilerimizin bu imkandan yararlanmalarını sağlayacağız.