Etkin Resim

Geçmiş çağların kütüphaneleri, günümüzde hızla bilgi merkezlerine dönüşmektedir. İçinde sadece kitapları barındıran ve onları süreli olarak öğrencilerle buluşturan geleneksel kütüphane anlayışı ise dönemini tamamlamaktadır.

Bu gerçeklikten hareketle ve çağdaş bir bakışla yapılanmakta olan Özel Küçük Prens Lisesi Kütüphanesi, okul toplumuna yeni olanaklar sunmakta ve alanında önemli bir farkındalık yaratmaktadır.

Türkçe ve Fransızca süreli yayınların, günlük gazetelerin, kaynak kitapların, klasik ve güncel edebiyat ve kültür eserlerinin sergilendiği bölüm; öğrencilerimizin toplumsal, sanatsal, kültürel olay ve gelişmeleri günü gününe takip etmelerini sağlamakta, bir yandan da onlara araştırmalar ya da okumalar için geniş bir yelpaze sunmaktadır.

Masaların değişik kombinasyonlarla yerleştirilebildiği bölüm ise, zaman zaman Fransızca ve Edebiyat derslerine de ev sahipliği yapmaktadır. Eser okumalarının ve okunan eserler üzerine tartışmaların yapıldığı mekân daha çok burasıdır.

Bilgi kaynaklarına sahip olmak kadar, bilgiye hızlı erişimi de temel ilke olarak benimseyen kütüphanemizin, internet üzerinden araştırmaların yapıldığı, yenilenmiş teknik alt yapıya sahip olan bölümü tamamen yeni bilgisayarlarla donatılmış ve tüm bilgisayarlar, öğretmen ve öğrencilerimize hizmet sunan çok fonksiyonlu yazıcıya bağlanmıştır.

Oturma grubuyla dekore edilen ve bir ev sıcaklığı taşıyan bölüm ise öğrencilere sakin bir okuma ortamı sunmakta, bu mekâna yerleştirilen projeksiyon ve büyük perde ile ders içerikleriyle ilgili film, belgesel gibi gösterimler yapılmaktadır.

Bu yönleriyle bir kütüphanenin çok ötesinde bir içerik taşıyan ve bir yaşam alanına dönüşen Özel Küçük Prens Lisesi Kütüphanesi; mükemmeliyetçi ve kullanıcı odaklı hizmet anlayışıyla “kaynak/bilgi - kullanıcı - erişim” üçlüsünü en etkin şekilde buluşturmaktadır.

Etkin Resim  Etkin Resim

Etkin Resim