2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI KAYIT BİLGİLERİ

HAZIRLIK SINIFI KAYIT KABUL ŞARTLARI

Okulumuzun hazırlık sınıfına öğrenci kayıtları YEP puanına göre yapılacaktır.

YEP, okul notlarının ağırlıklı ortalaması ve Merkezi Sınav Puanlarının birleştirilmesiyle oluşur. Merkezi Sınav Puanı 700’lük sisteme dönüştürülür; 6ncı, 7nci ve 8inci sınıfların Yıl Sonu Başarı Puanları ile toplanarak ikiye bölünür.

Sonuç olarak, tüm öğrenciler için YEP puanı 500 üzerinden hesaplanacak ve bu puanın %30’u okuldan, %70’i merkezi sınavlardan gelecektir.

TEOG-1 PUANI HESAPLAMA ((((T1*4+M1*4+F1*4+İNK1*2+DİN1*2+FRS1*2)/18/100)*700))

TEOG-2 PUANI HESAPLAMA ((((T2*4+M2*4+F2*4+İNK2*2+DİN2*2+FRS2*2)/18/100)*700))

AOSP (AĞIRLIKLI ORTAK SINAV PUANI) YERLEŞTİRME PUANI

(TEOG-1 PUANI + TEOG-2 PUANI)/2

YEP (YERLEŞTİRME ESAS PUANI)(ANADOLU LİSELERİ İÇİN) PUAN HESAPLAMA

(AOSP+YBP6+YBP7+YBP8)/2

• Okulumuza kayıt hakkını elde etmiş ve kaydını tamamlamış öğrencilerden Fransızca öğretim yapan ortaokullarından gelenler ve/veya en az 9.sınıf seviyesinde Fransızca bildiğini beyan edenler, istemeleri durumunda Fransızca dersinden ve Türkçe dersinden yeterlilik sınavına girerler. Yeterlilik sınavlarında M.E.B. Orta Öğretim Kurumları Yönetmeliği’nin Sınıf Geçme ile ilgili hükümlerinde belirlenen geçer notu alan öğrencilerin kayıtları 9’uncu sınıfa yapılır. Hazırlık sınıfı öğrencilerinin bu sınava girebilmesi için veli, kayıt  sırasında okul yönetimine yazılı başvuruda bulunur.
  • Kayıt takvimi ayrıca duyurulacaktır.

• Aday kayıt işlemleri internet üzerinden, telefonla veya okula gelmek suretiyle yapılacaktır.

KESİN KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER

• TEOG –YEP puanlarını gösteren e-okul belgesi
  • Öğrencinin ve ebeveynlerin nüfus cüzdanlarının aslı ve fotokopisi
  • Ebeveynler boşanmışlarsa velayet belgesi ve fotokopisi
  • 6 adet yeni çekilmiş vesikalık fotoğraf
  • Kan grubunu gösterir belge (Nüfus cüzdanında belirtilmemişse)
  • Anne ve babaya ait birer fotoğraf
  • İkametgâh

Kayıt Bilgileri Hakkında Dosyayı Bilgisayarınıza Yüklemek İçin Buraya Tıklayınız.

Kayıt İçin Gerekli Formları Bilgisayarınıza Yüklemek İçin Buraya Tıklayınız.

Bankanın İstediği Belgeleri Bilgisayarınıza Yüklemek İçin Buraya Tıklayınız.

Kayıt bilgi için: 0530 821 64 68 nolu telefonu arayabilirsiniz.