Sajev Lisesi Öğrencisinin İngilizce Dersinde Kazanacağı Nitelikler

Hazırlık Sınıfı İngilizce Dersinde;

• Temel amacımız; Hazırlık sınıfından mezun öğrencilerin yabancı dil öğretiminde ORTAK AVRUPA DİL ÖĞRETİM ÇERÇEVE Planı (COMMON EUROPEAN FRAMEWORK FOR LANGUAGE LEARNING ) B1 seviyesine gelmeleri hedef alınmıştır.
  • Hedefimiz öğrencilerin, gereksinim duyduğu sosyal, mesleki konularda etkin bir biçimde okuyup konuşabilmelerini, derslerde not tutup, kitaplardan özetler çıkarabilmelerini ve çeşitli konularda İngilizce yazışabilecek düzeye gelmelerini sağlamaktır

9. Sınıf İngilizce Dersinde;

• 9. Sınıf öğrencilerin yabancı dil öğretiminde ORTAK AVRUPA DİL ÖĞRETİM ÇERÇEVE Planı (COMMON EUROPEAN FRAMEWORK FOR LANGUAGE LEARNING ) B1 seviyesini tamamlamaları hedef alınmıştır.
  • Fikirlerini hem sözlü hem de yazılı olarak mantıksal bir akış içinde ve ikna edici bir şekilde sunar, fikirlerini iyi örneklerle destekler.

10. Sınıf İngilizce Derslerinde;

• 10. sınıfı bitiren öğrencimiz, 9. sınıfa ek olarak; TOEFL sınavlarına hazırlık yapar.
  •  Okuma, anlama, konuşma ve yazma becerilerini geliştirir. Test çözme yeteneğini geliştirir.

2014-2015 Eğitim –Öğretim Yılı’nda Hazırlık ve Lise 1 sınıflarında  her dönem üç yazılı sınav, Lise 2. Sınıfta ise dönemde 2 sınav uygulanacaktır. Her sınav sonrası geri dönüşüm alınıp eksik konular giderilecektir. Her hafta her sınıf düzeyinde hafta sonu ödevi verilmektedir.