Çocuklarımızın Geleceği - Okul Tercihleri

Değerli Veliler ve Veli Adayları, Özel Küçük Prens Anaokulu Müdürümüz ve aynı zamanda Psikolojik Danışman Sayın Elvan Kandemir, çocuklarımızın geleceği için en kritik kararlardan biri olan okul seçimine dair, dikkat edilmesi gereken önemli detayları ve tavsiyelerini sizlerle paylaşıyor.

Neden

Küçük Prens Okulları

Çocukluk dönemini çok iyi tanıyan ve o günlerini özleyen Yazar Saint-Exupéry, yaşamı boyunca kişilerde bulamadığı bakış açısı farklılığını, ruh inceliğini, düş kurabilme yetisini, sevgi, dostluk ve mutluluk duygularını çocuklarda bulacağına inanır ve “Küçük Prens”te bu konuda özellikle büyüklere de seslenir. Kitabın kahramanı Küçük Prens, insanların “küçük şeyler” olarak nitelendirdikleri değerlerin aslında insan olmanın gerektirdiği en önemli değerler olduğunun farkındadır ve bunlarla mutlu olmayı bilir. Küçük Prens’in eleştirdiği en büyük hata, insanların lüzumsuz şeylerle fazla uğraştıkları için dünyadaki esas güzellikleri ve insanı insan yapan değerleri görememeleridir.

Bir eğitimci de her yaştan öğrencilerine, Küçük Prens felsefesi doğrultusunda, yaşamın sadece maddi olanaklardan ibaret olmadığını; insanın kişiliği, yeteneği, ilgi alanları, dostlukları, ilişkilerinin niteliği, değer yargıları kısacası önemsediği tüm değerlerin birleşimiyle bir “insan” olabileceği mesajını da vermelidir.

Saint-Joseph Lisesi Eğitim Vakfı

Evrensel değerlere bağlı, çağdaş bilgi, teknoloji ve kültür ile donanmış, yetenekli, inovatif ve üretken gençlerin yetişmesine katkıda bulunmak temel amacımızdır. Eğitim kurumlarımızın anaokulundan üniversiteye kadar gençlerimiz için çağın koşullarına uygun olarak bilgi, teknoloji ve kültür üretebilecekleri ve de bilim ile kültüre evrensel düzeyde katkı sağlayabilecekleri kurumlar olmasını hedefleriz.